Walls painted indoors

This page showcases some of the indoor walls I did starting with one at the living hall of a HDB apartment. This was done prior to CNY in 2017, Jan/Feb.

View of Arles from the fields - My version of the one done by Vincent Van Gogh's Vue d'Arles in a living room which also doubles as the dining room.  Never one to just sit around and do nothing. My mind is always busy thinking and wanting to do something with my hands and I must also be in the right mood and be inspired to do at that point in time.  But once I start, I do not stop.  This took me just two days to finish over one weekend.  It's doing them quickly setting a target timeline for myself that is adding to my confidence and I dare say I am a speed painter (LoL).  This kind of practice and exercise is good whenever I have back to back projects or when I am given short notice to complete the work. 

IMG_0607.jpg
 How the wall looks from a distance in the living room. 

How the wall looks from a distance in the living room. 

 Year: 2014 2 weekends.   Valkommen till Stockholm!  This was done in my son's bedroom.  To complete the wall, I painted another image on the right. I envisioned myself sitting in a bedroom in a ship that the Scandinavians are famed for, sipping a big cup of coffee looking out at sea and the buildings along the coast and shoreline.  It brings back memories of my stay there and also for my son who worked there as part of student exchange program.  This wall became a talking point each new year when his friends come to visit.  The bricks were also added giving it a kind of grunge look and feel to a room in the cafe. 

Year: 2014 2 weekends. 

Valkommen till Stockholm!  This was done in my son's bedroom.  To complete the wall, I painted another image on the right. I envisioned myself sitting in a bedroom in a ship that the Scandinavians are famed for, sipping a big cup of coffee looking out at sea and the buildings along the coast and shoreline.  It brings back memories of my stay there and also for my son who worked there as part of student exchange program.  This wall became a talking point each new year when his friends come to visit.  The bricks were also added giving it a kind of grunge look and feel to a room in the cafe. 

 Location : Marine Blue, Katong, Singapore. Duration: 2 days. March 2018.  Dimensions: 4 ft x 9 ft  The rooftop was converted into a garden and was specially landscaped to create a space where the family and friends can hang out and relax in. The owner wanted greenery to blend in with the surrounding plants.  I then thought of my parrots that I did at Chip Bee and added cuckatoos and parrots. It took me 2 days over the weekend. The wall was of rough texture and although the weather was good, the sun was mercilessly hot in the afternoon.  

Location : Marine Blue, Katong, Singapore. Duration: 2 days. March 2018.  Dimensions: 4 ft x 9 ft

The rooftop was converted into a garden and was specially landscaped to create a space where the family and friends can hang out and relax in. The owner wanted greenery to blend in with the surrounding plants.  I then thought of my parrots that I did at Chip Bee and added cuckatoos and parrots. It took me 2 days over the weekend. The wall was of rough texture and although the weather was good, the sun was mercilessly hot in the afternoon.  

 A closer look at the details 

A closer look at the details 

 Before and After. 

Before and After. 

IMG_E8696.jpg
 "The Future of Us" This was done  February 2016 right after the Holland V project in 2016 at a residence in Sembawang.  Dimensions: 3x4 feet within 7 hours in one day.  The owner of the house honoured Lee Kuan Yew so much that he wanted to remember him by in his home which is used as a training ground for his staff. The wall was rough and I had to ensure that the Chinese characters look passable...and also in the right proportions. 

"The Future of Us" This was done  February 2016 right after the Holland V project in 2016 at a residence in Sembawang.  Dimensions: 3x4 feet within 7 hours in one day.  The owner of the house honoured Lee Kuan Yew so much that he wanted to remember him by in his home which is used as a training ground for his staff. The wall was rough and I had to ensure that the Chinese characters look passable...and also in the right proportions. 

lky final1.jpg
 Yang Language School, The GrandStand, Bukit Timah.  This was done in May 2016 and is a commissioned work for a school that specialises in the Chinese Language.  It took me two weekends or 4 full days to finish this.  It was the first time painting animals and for a school for me. From bottom left: first wall on the left as you walk into the room. Top - main longer wall facing you as you walk in, and bottom right: the middle wall where the bookshelf will cover the rocks in the middle under the window. 

Yang Language School, The GrandStand, Bukit Timah.  This was done in May 2016 and is a commissioned work for a school that specialises in the Chinese Language.  It took me two weekends or 4 full days to finish this.  It was the first time painting animals and for a school for me. From bottom left: first wall on the left as you walk into the room. Top - main longer wall facing you as you walk in, and bottom right: the middle wall where the bookshelf will cover the rocks in the middle under the window. 

 I enjoyed this work very much as I put myself in the children's shoes as to how they would react to seeing such animals (big and small) on the wall right where they are as they sit down in the little room during one of their reading sessions. 

I enjoyed this work very much as I put myself in the children's shoes as to how they would react to seeing such animals (big and small) on the wall right where they are as they sit down in the little room during one of their reading sessions. 

 At the other opposite wall facing the first one, I added different animals of which I find the panda is quite cute and endearing and much liked by children. 

At the other opposite wall facing the first one, I added different animals of which I find the panda is quite cute and endearing and much liked by children. 

 My other favourite image was the cheetah and her cubs.  Although they are predators, I wanted to portray the cheetah family equivalent to that of the human family in that the mother is ever protective of her young ones.  

My other favourite image was the cheetah and her cubs.  Although they are predators, I wanted to portray the cheetah family equivalent to that of the human family in that the mother is ever protective of her young ones.  

 The sketch that I did while I was on a painting trip in Athens, Greece.  It was on a morning in Athens and I had some time so did this to send to the client prior to starting as soon as I got back. 

The sketch that I did while I was on a painting trip in Athens, Greece.  It was on a morning in Athens and I had some time so did this to send to the client prior to starting as soon as I got back. 

 BANDA goes Digital! Year / Month 2017 April/May. An ad-hoc request from the Chairman of the Residents' Committee in Chinatown to have this entire room painted.  This was part of a community project to become an IT room where the seniors can go and have their IT lessons and upgrade themselves using the iPads and laptops available.  They wanted the room to look as if they are looking out at a park with people sitting and lying around,.  It was quite an experience for me and as usual, since it's part of the Tanjong Pagar constituency before, that I added the same couple that I did on the 'waterfall' wall outside where the airwell was. 

BANDA goes Digital! Year / Month 2017 April/May. An ad-hoc request from the Chairman of the Residents' Committee in Chinatown to have this entire room painted.  This was part of a community project to become an IT room where the seniors can go and have their IT lessons and upgrade themselves using the iPads and laptops available.  They wanted the room to look as if they are looking out at a park with people sitting and lying around,.  It was quite an experience for me and as usual, since it's part of the Tanjong Pagar constituency before, that I added the same couple that I did on the 'waterfall' wall outside where the airwell was. 

 An Indian couple sitting by the pond where the swans are.  Singapore is diverse in its ethnicity and people from all races are featured here enjoying the space and nature that we have in this country. 

An Indian couple sitting by the pond where the swans are.  Singapore is diverse in its ethnicity and people from all races are featured here enjoying the space and nature that we have in this country. 

 A metaphor of myself as a child during my childhood. I remember those days, there was lots of space to run around, and those were carefree days  indeed. Oh! How I miss them! 

A metaphor of myself as a child during my childhood. I remember those days, there was lots of space to run around, and those were carefree days  indeed. Oh! How I miss them! 

 Hummingbirds are colourful and lively and just love their vibrant colours. 

Hummingbirds are colourful and lively and just love their vibrant colours. 

 And so are butterflies which I have added like 20 of them all over...

And so are butterflies which I have added like 20 of them all over...

 The second section and part of the first wall.  Even the power charging stations were not spared and had to be painted over. When you got carried away with the colors and the texturing, you begin to add more and at one time, I thought I would not stop...

The second section and part of the first wall.  Even the power charging stations were not spared and had to be painted over. When you got carried away with the colors and the texturing, you begin to add more and at one time, I thought I would not stop...

 The iconic cat again - a Must-Have on all my walls somehow. 

The iconic cat again - a Must-Have on all my walls somehow. 

 Not only diversity in races, but also the young and old and their pets can enjoy the space and the beauty of nature together.

Not only diversity in races, but also the young and old and their pets can enjoy the space and the beauty of nature together.

 Before and After - transformation of the first wall

Before and After - transformation of the first wall

 There was much work in terms of texturing here but I just loved doing it layer upon layer upon layer...In order to get this effect, I had to paint like 4 x over...

There was much work in terms of texturing here but I just loved doing it layer upon layer upon layer...In order to get this effect, I had to paint like 4 x over...

 Doves and other birds were painted above in the sky.  Wanted the person/s in the room to have an overall feeling of freedom creating a stress-less environment where they are in. 

Doves and other birds were painted above in the sky.  Wanted the person/s in the room to have an overall feeling of freedom creating a stress-less environment where they are in. 

 An overview / pano view of the room which shows up to the second last wall. A request was made to paint the sky for the entire ceiling as well but that didn't materialise due to time constraint. 

An overview / pano view of the room which shows up to the second last wall. A request was made to paint the sky for the entire ceiling as well but that didn't materialise due to time constraint. 

 SuperCuts, 191 Thomson Road.  The entrance to the Salon I ended the year 2017 with this project. 

SuperCuts, 191 Thomson Road.  The entrance to the Salon I ended the year 2017 with this project. 

 The waiting area which you can see as soon as you step into the shop. 

The waiting area which you can see as soon as you step into the shop. 

 The first sketch that I did for the waiting area was that of an impressionist painting by Monet after I saw this work during the Impressionist Exhibition at the Art Museum. 

The first sketch that I did for the waiting area was that of an impressionist painting by Monet after I saw this work during the Impressionist Exhibition at the Art Museum. 

 But it became this after the owner wanted a path that leads to somewhere and nowhere in the woods...

But it became this after the owner wanted a path that leads to somewhere and nowhere in the woods...

 Details...

Details...

IMG_8310.jpg
 The second wall at the washing area as it was before...

The second wall at the washing area as it was before...

 After - at the washing area. Hopefully the customers can stare and admire the details on the wall while having their hair washed. 

After - at the washing area. Hopefully the customers can stare and admire the details on the wall while having their hair washed. 

 The sketch of the second wall at the washing area. Notice the retro style with the staff wearing uniforms and how hair was permed those days as I remember it when I accompanied my mom to the hair salon then. 

The sketch of the second wall at the washing area. Notice the retro style with the staff wearing uniforms and how hair was permed those days as I remember it when I accompanied my mom to the hair salon then. 

 After the wall facing the washing area where you get your hair washed

After the wall facing the washing area where you get your hair washed

 Enchanted Cafe, 88 Rangoon Road #01-04, Singapore 218374 Date/Year: 25 February 2017  Duration: Done in just 2 days. This was the other cafe apart from the one at Lorong Mambong.

Enchanted Cafe, 88 Rangoon Road #01-04, Singapore 218374 Date/Year: 25 February 2017

Duration: Done in just 2 days. This was the other cafe apart from the one at Lorong Mambong.

 Lorong Mambong, Holland Village Duration: 2.5 days  My very first commission for a cafe! 

Lorong Mambong, Holland Village Duration: 2.5 days  My very first commission for a cafe! 

 Right at the entrance is this Vespa scooter that was reminiscent of the '60s and '70s. I thought it befitting that this should be included as the look and feel was quite retro given that the color is in black and white with a tinge of yellow as requested by the client. 

Right at the entrance is this Vespa scooter that was reminiscent of the '60s and '70s. I thought it befitting that this should be included as the look and feel was quite retro given that the color is in black and white with a tinge of yellow as requested by the client. 

 The various liquors they serve. I took  the actual bottles as reference. 

The various liquors they serve. I took  the actual bottles as reference. 

IMG_2804.jpg
IMG_2803.jpg
 The entire wall in monochrome with a tinge  of yellow for the lights.

The entire wall in monochrome with a tinge  of yellow for the lights.

 The handwritten menu on the wall with the daily offers. 

The handwritten menu on the wall with the daily offers. 

 It was quite a challenge to draw all those figures of people chilling and dining al fresco.

It was quite a challenge to draw all those figures of people chilling and dining al fresco.